Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Högalids IF A-lag Herrar FO

Följ

A-lag Herrar FO

Följ oss för uppdateringar
Följ
Högalids IF
Fotboll
A-lag Herrar FO
Tabell
Lag M V O F P
1 Högalids IF 18 12 3 3 39
2 Sickla IF 18 10 3 5 33
3 Gustavsbergs IF FK 18 10 3 5 33
4 BK Gamla Karlbergare 18 8 5 5 29
5 Fotfolket FF 18 7 4 7 25
6 IK Sture/Tanto 18 7 4 7 25
7 Jarlabergs IF 18 6 3 9 21
8 Atletico Nacka FF 18 6 2 10 20
9 BK Yardies 18 5 3 10 18
10 Bondegatans Bajare FF 18 2 4 12 10

Match

IK Sture/Tanto

1 - 2
Zinkensdamms IP 1
16 juni 2017
20:00

Högalids IF

Referat

Referat: IK Sture/Tanto - Högalids IF

Det här vart en dubbel trubbel för mig. Måste dela på matchens lirare och den största enskilda prestation. Men jag vill börja med att tacka våran underbara naprapat som ställde upp och tejpade och masserade halvskadade spelare i parti och minut. Så att ni kunde gå ut och prestera mot Tanto och som ni presterade!!!. Tack Matte.
Tanto började i chockartad stil och satte Högan i ett fruktansvärt skruvstäd. Fyra hörnor på fem minuter talar sitt tydliga språk, domaren blåser av Tanto för offside i friläge helt omotiverat och ingen vart gladare än jag. Vi började sakta men säkert att arbeta oss in i matchen och jämnade ut spelet utan att dominera. Tanto hotade hela tiden med Zacke (deras nummer 9). Vår backlinje löste det på ett utmärkt sätt genom att släppa lite på kanterna, där Tanto inte hotade. Utan vi gjorde det trångt för Tanto som hela tiden försökte hota i mitten med den däringa Zacke. En man gick på Zacke och en man säkrade bakåt. När Zacke gjorde första gubben så stötte han på typ Högan låset Simpan, som snodde bollen av honom. Bra Simpan att du inte stod ute på kanten och petade dig i naveln, utan agerade som Högan låset. Det gör att du vart en av många kandidater till matchens lirare. Men sen hände det en jättegrej cirka trettio minuter in i matchen. Emil spelar fram Robin på ett helt underbart sätt i djupled, Robin har farten uppe springer sig fri och gör inget misstag utan baljar precis som vi vill se honom. Men den största enskilda prestationen var framspelningen, härligt Emil vilka kvaliteter du besitter. Robin får dela på titeln som matchens lirare. Motiveringen är att du utnyttjade din speed och visade stor spelförståelse. Alla vet att du är en av dom snabbaste lirarna i supersexan, så länge som du inte envisas med att få bollen på fötterna stillastående och därifrån börja trixa. Robin du är flera klasser bättre när du utnyttjar din speed och bara trampar runt och förbi dina motståndare och förhoppningsvis smäller upp bollen i krysset helt skoningslöst. Du hade fått utmärkelsen ograverat, om du hade lyckats med att hålla ner bollen lite oftare när du skjuter, dina underbara rackar rökare. Vi fick njuta av ledningen i cirka fem tio minuter. Då slog Zacke till med väldig energi och massor av hjälp av Högan att kvittera. Är det snacket som saknades eller vad var det, det bör tas upp på nästa träning, vad som gick fel? I den annars så utmärkta backlinjen. Ja ungefär där tog vattnet i flaskorna och halvleken slut.
Ja så var det dags för andra halvlek och det var ungefär där som jag gjorde min taktiska manöver och gick upp på läktaren frivilligt. Jag höll på att få spelet på domaren som delade ut helt orimliga kort, till framförallt Högan men även till Tanto. Han släppte rena nersparkningar utan frispark eller kort och blåste på måfå verkade det som för offside. Jag tycker nog att Högan vart värst drabbad av domaren. Jag måste nog säga att det var den sämsta domarinsatsen jag varit med om i Högan sett över en hel match. Om man undantar cupmatchen mot Hallonbergen på Tanto som vi vann, trots en väldigt partisk domare, han måste ha haft någon sorts koppling till Hallonbergen, tror jag. Spelet på plan böljade fram och tillbaka. Tanto hade mest boll utan att komma till ordentliga chanser vilket vi gjorde flera gånger, så vi ledde på poäng när Emil slog till med besked och förvaltade sin chans i ett överbefolkat straffområde. Emil fick bollen till vänster om och lite ovanför straffpunkten och pricksköt in bollen förbi ett antal sprattlande Tanto ben med ett väldigt lugn. Helt plötsligt ville jag att matchen skulle ta slut, men det var femton till tjugo jobbiga minuter kvar. Det var då Filhmen trädde in och tog den andra halvan av matchens lirare och andra halvan av matchens prestation. Den där Zacke ställde till det för oss igen, vi hade satt vårt lås på bänken i form av Simpan, så Zacke kom hela vägen fram till Filmhen. Jag hade redan antecknat två två. Men Filmhen gör en otrolig dubbelräddning, jag förstår inte hur karlen bar sig åt, älskar dig Filmhen. Motiveringen till Filmhens utmärkelse som matchens lirare ihop med Robin är följande. Du ägde hela straffområdet i den här matchen som jag inte sett dig göra tidigare, kryddat med otroliga räddningar. Du var helt enkelt komplett i den här matchen på ett sätt som jag inte har sett tidigare. Tantos målis var nästan lika bra med massor av fina räddningar, bland annat på några rökare från Robin, som var värda ett bättre öde än att tippas till hörna av en jävla målvaktsfantom. Den sista kvarten kunde ha gått hur som helst, men vi borde ha stängt matchen på dom chanserna vi fick. Men det var en enorm lycka när domaren blåste av matchen och att det var slut på alla konstiga domslut. Nä nu får jag gå och ta mig en stor gul ostmacka och njuta av serieledningen över sommaren. Ska det bli två eller fem poäng, det avgörs på söndag Nacka IP 2. Jag och några Högalidare ska kolla in matchen, kommer du också och hejar fram Jarlabergarna mot Gustavsberg?

Med vänlig hälsning 99:an.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Robin Castillo 1 1 1 0 0 2
Erik Lundh 1 0 0 0 0 0
Erik Rappling 1 0 0 0 0 0
Jacob Stenblom 1 0 0 1 0 0
Mikael Bexelius 1 0 0 0 0 0
Nicholas Riley 1 0 0 1 0 0
Nils Sjösten 1 0 0 0 0 0
Olle Siösteen 1 0 0 0 0 0
Simon Rosenberg 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Anders Filhm 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 11 aug 2017, 18:00 Högalids IF - IK Sture/Tanto 6 - 4